Ποιος είμαι

Λέγομαι Στέλιος Μαντούδης και είμαι Αναπτυξιακός Εργοθεραπευτής. Έχω εκπαιδευτεί στα Αναπτυξιακά Τεστ και συγκεκριμένα στο Bayley Scales of Infant Development στο Royal Free Hospital του Λονδίνου.

Από την αρχή της επαγγελματικής μου πορείας, έχω ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην έρευνα και έχω λάβει μέρος σε αρκετές Παιδιατρικές Μελέτες, που πραγματοποιούνται σε Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία της χώρας.

Επίσης, εμπνεύστηκα και δημιούργησα το ΑΤΕΣΤ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το οποίο είναι ένα τεστ ελέγχου της σχολικής ετοιμότητας, για το οποίο και βραβεύτηκα από την Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία.

Συνεχίζω με αμείωτο ενδιαφέρον την έρευνα και το σχεδιασμό νέων αναπτυξιακών τεστ για βρέφη, παιδιά και εφήβους. Έχω σχεδιάσει και αναπτύξει δύο παιδαγωγικά προγράμματα πρώιμης εκπαίδευσης για μωρά και παιδιά προσχολικής ηλικίας, τα οποία μπορούν να διδάξουν οι ίδιοι οι γονείς στο παιδί τους στο σπίτι.

Διατελώ Πρόεδρος στην Επιστημονική εταιρεία ΩΝ που έχει ως στόχο τη διάδοση και εφαρμογή του αναπτυξιακού check-up μέσα στον χώρο των Βρεφικών και Παιδικών Σταθμών . Για δεκαέξι συναπτά έτη, είμαι Επιστημονικός Συνεργάτης της Β' Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού του Νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού.

Είμαι Επικεφαλής σε τρία Αναπτυξιακά Κέντρα στην Αθήνα και συνολικά έχω κάνει Διαγνώσεις για πάνω από 10.000 παιδιά όλα αυτά τα χρόνια. Έχω συνεργαστεί με πολλές Σχολικές Μονάδες Δήμων και διεξάγει Αναπτυξιακά Check-up στα Δημόσια και Ιδιωτικά Σχολεία. Οργανώνω και ταυτόχρονα είμαι Ομιλητής σε Σεμινάρια για Ειδικούς που επικεντρώνονται σε Αναπτυξιακά Ζητήματα.