Ανακαλύψτε ολόκληρη την σειρά των προϊόντων Novalac στο πιο κοντινό φαρμακείο

Δεκαπέντε φράσεις που θα πρέπει να λέτε στο παιδί σας κάθε μέρα

06 Ιουνίου 2018 00:00
Δεκαπέντε φράσεις που θα πρέπει να λέτε στο παιδί σας κάθε μέρα

Τα λόγια μπορούν να πληγώσουν περισσότερο και από τις πράξεις. Αλλά μπορούν και να δώσουν «φτερά» σε αυτόν που τα εισπράττει!

Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές οι γονείς δεν σκεφτόμαστε τα λόγια και τις κουβέντες που λέμε στα παιδιά μας. Και πώς αυτά, μπορούν να πληγώσουν το παιδί, να αφήσουν πάνω του το σημάδι τους και να το επηρεάσουν, στην ανάπτυξη της προσωπικότητάς του, αλλά και στη στάση του απέναντι στους ανθρώπους που το περιβάλλουν.

Ενδεχομένως και να αναρωτιέστε πώς να γίνεται αυτό και πώς μία κουβέντα, που δεν την εννοούσατε, αλλά την εκστομίσατε, μπορεί να επηρεάσει το παιδί. Αυτό, που θα πρέπει να έχετε κατά νου, είναι ότι τα παιδιά δεν καταλαβαίνουν ότι εσείς δεν το εννοούσατε.

Κι επειδή για όλους τους γονείς το πιο σημαντικό πράγμα, είναι η ευτυχία των παιδιών τους, διαβάστε παρακάτω, ποιες φράσεις θα πρέπει να τους λέτε κάθε μέρα. Φράσεις που θα τα ενθαρρύνουν, θα τους δώσουν αυτοπεποίθηση, δύναμη, θα αποκτήσουν αυτοεκτίμηση και το κυριότερο, θα είναι ευτυχισμένα.

Σε εμπιστεύομαι

Είσαι δυνατός/η, προχώρα

Πώς ήταν η ημέρα σου, σήμερα;

Είμαι, πάντα, στο πλευρό σου

Είμαι περήφανος/η για εσένα

Μην ανησυχείς, όλα θα φτιάξουν

Σε ευχαριστώ, που με βοηθάς

Τι θα ήθελες να κάνεις;

Μπορείς να τα καταφέρεις

Είσαι μοναδικός/η

Είμαι τυχερός/η που είσαι παιδί μου

Δεν θα σε άλλαζα με τίποτα και κανέναν

Πιστεύω σε εσένα

Είμαι σίγουρος/η για εσένα

Σε λατρεύω!

VI-80232-NOVALAC-6/2018

Πηγή: https://www.mothersblog.gr/paidi/psyxologia/story/57565/dekapente-fraseis-poy-tha-prepei-na-lete-sto-paidi-sas-kathe-mera

«Αυτές οι πληροφορίες προορίζονται για γενική πληροφόρηση και ενημέρωση του κοινού και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή ιατρού ή άλλου αρμόδιου επαγγελματία υγείας»

βρείτε μας στο