Ανακαλύψτε ολόκληρη την σειρά των προϊόντων Novalac στο πιο κοντινό φαρμακείο

Πέντε φράσεις που πρέπει να λέτε στα παιδιά σας όσο πιο συχνά μπορείτε

01 Φεβρουαρίου 2019 00:00
Πέντε φράσεις που πρέπει να λέτε στα παιδιά σας όσο πιο συχνά μπορείτε

Για τα παιδιά  τίποτα δεν είναι αυτονόητο.

Μην διστάζετε να λέτε στα παιδιά σας καθημερινά όσα αισθάνεστε αλλά και όσα έχουν ανάγκη να ακούσουν από εσάς. Τα χάδια, οι αγκαλιές και τα φιλιά, δεν είναι πάντα αρκετά. Θέλουν να ξέρουν ότι τα αγαπάτε γι’ αυτό να τους το λέτε καθημερινά με όποιο τρόπο μπορείτε.

Τι άλλο θέλουν να ακούνε;

Είμαι εδώ για σένα

Είστε εκεί για να σας μιλήσουν και να τα αγκαλιάσετε. Να καθίσετε απλά σε ένα δωμάτιο δίπλα τους μέχρι να αισθανθούν ότι είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν ξανά τον... κόσμο. Με σας δίπλα τους, η ζωή είναι πολύ πιο εύκολη...

Ναι, θα παίξω μαζί σου

Το καταλαβαίνουμε ότι δεν μπορείτε να παίζετε μαζί τους κάθε φορά που σας το ζητούν. Όμως μπορείτε να το κάνετε για λίγα λεπτά μέσα στην ημέρα ή τις ημέρες που θα υποσχεθείτε. Αυτός ο χρόνος που θα τα αφιερώσετε, να γνωρίζετε ότι σημαίνει πολλά για την ψυχολογία του. Είστε το ουράνιο τόξο του...

Δεν πειράζει που έκανες λάθος

Κανείς δεν είναι τέλειος. Και κανείς δεν πρόκειται να είναι ο καλύτερος σε όλα. Το να προσπαθούν να γίνουν καλύτεροι είναι πολύ σημαντικό, όμως και τα λάθη είναι μέσα στη ζωή. Όλα τα παιδιά πρέπει να το γνωρίζουν αυτό.

Σ’ ευχαριστώ

Τα παιδιά μαθαίνουν από τους γονείς, είναι τα πρότυπά τους. Ακόμα κι αν δεν έκαναν ακριβώς αυτό που τους ζητήσατε, μην ξεχνάτε να τους πείτε «ευχαριστώ» . Είμαστε σίγουρες ότι θα βρείτε πολλούς λόγους για να τους πείτε αυτή τη λέξη.

Με κάνεις περήφανη

Είναι σημαντικό να νοιώσουν τα παιδιά σας ότι πιστεύετε στις ικανότητές τους. Από τη σωστή ορθογραφία, την ανάγνωση ενός κειμένου ή μία πράξη ή δουλειά που έκανε στο σπίτι, πάντα θα υπάρχει μία αφορμή για να πείτε στα παιδιά πόσο περήφανη αισθάνεστε γι΄αυτά.

https://www.mothersblog.gr/mama/oikogeneia/story/67846/pente-fraseis-poy-prepei-na-lete-sta-paidia-sas-oso-pio-syxna-mporeite

VI-90017-NOVALAC-2/2019

«Αυτές οι πληροφορίες προορίζονται για γενική πληροφόρηση και ενημέρωση του κοινού και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή ιατρού ή άλλου αρμόδιου επαγγελματία υγείας»

βρείτε μας στο