Ανακαλύψτε ολόκληρη την σειρά των προϊόντων Novalac στο πιο κοντινό φαρμακείο

Γιατί το παιδί μου πιπιλίζει το δάκτυλό του και πώς το αντιμετωπίζουμε;

02 Δεκεμβρίου 2019 00:00
Γιατί το παιδί μου πιπιλίζει το δάκτυλό του και πώς το αντιμετωπίζουμε;

Το πιπίλισμα του δακτύλου είναι ένα σύνηθες φαινόμενο στη βρεφική και νηπιακή ηλικία.

Είναι όμως μία συνήθεια που πρέπει να μας ανησυχήσει και τι μπορούμε να κάνουμε εμείς για αυτό;

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα παιδιά σταματούν μόνα τους να πιπιλίζουν το δάκτυλό τους στην ηλικία των 2-4 ετών. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το κάθε παιδί είναι διαφορετικό και  ό,τι κάνει θα το κάνει όταν αυτό είναι έτοιμο.

Τα παιδιά πιπιλίζουν το δάκτυλό τους γιατί η συγκεκριμένη κίνηση τους προσφέρει ηρεμία και χαλάρωση. Ωστόσο εάν το παιδί μας δε σταματήσει αυτή τη συνήθεια έγκαιρα, μπορεί να προκληθούν διάφορα προβλήματα στην ομιλία, την άρθρωση και την ανάπτυξη των δοντιών.

Τι μπορούμε λοιπόν να κάνουμε εμείς;

Εξοπλιστείτε με υπομονή και επιμονή

Τα περισσότερα παιδιά πιπιλίζουν το δάκτυλό τους όταν είναι ανήσυχα ή κουρασμένα. Για να πείσετε το μικρό σας να σταματήσει να πιπιλίζει το δάκτυλό του θα πρέπει να διαχειριστείτε το θέμα με ψυχραιμία και να μην του μεταδώσετε τη δική σας ανησυχία. Άλλωστε, μην ξεχνάτε ότι η κάθε συνήθεια θέλει χρόνο και υπομονή για να ξεπεραστεί.

Επιβραβεύστε το

Κάθε φορά που παρατηρείτε ότι το μικρό σας βάζει όλο και λιγότερο το δάχτυλο στο στόμα, επιβραβεύστε το. Η επιβράβευσή μπορεί να λειτουργήσει σαν κίνητρο για να το κάνει όλο και λιγότερο.

Περιορίστε τη συγκεκριμένη συνήθεια μόνο πριν τον βραδινό ύπνο

Με αυτόν τον τρόπο σταδιακά θα την εξαλείψετε.

Κρατήστε τον αντίχειρα απασχολημένο

Τα περισσότερα παιδιά πιπιλίζουν το δάχτυλο όταν δεν κάνουν κάτι με τα χέρια τους. Την επόμενη φορά που το μικρό σας θα βλέπει την αγαπημένη του ταινία δώστε του μία κουβερτούλα ή ένα σεντονάκι για να κρατάει απασχολημένα τα χέρια του.

90446-NOVALAC-12/2019

https://www.mothersblog.gr/paidi/ygeia/story/84780/giati-to-paidi-moy-pipilizei-to-daktylo-toy-kai-pos-to-antimetopizoyme

«Αυτές οι πληροφορίες προορίζονται για γενική πληροφόρηση και ενημέρωση του κοινού και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή ιατρού ή άλλου αρμόδιου επαγγελματία υγείας»

βρείτε μας στο