Ανακαλύψτε ολόκληρη την σειρά των προϊόντων Novalac στο πιο κοντινό φαρμακείο

Νέος πατέρας και σεξ.

11 Ιουνίου 2013 14:42
Νέος πατέρας και σεξ.

Οι γιατροί συμβουλεύουν ότι πρέπει να περάσουν τέσσερις με έξι εβδομάδες μετά την γέννηση του μωρού μας, για να έχουμε πάλι σεξουαλική επαφή με την σύντροφό μας.

Η μήτρα και ο τράχηλος υφίστανται σημαντικές αλλαγές κατά την διάρκεια του τοκετού και χρειάζονται χρόνο για να επουλωθούν.

Κατά τη διάρκεια αυτή της ίασης η μήτρα ιδίως στο σημείο εκείνο που ήταν συνδεδεμένος ο πλακούντας είναι πολύ ευαίσθητη σε μολύνσεις. Ακόμη και η χρήση ταμπόν δεν ενδείκνυται. Συνήθως μετά από τέσσερις με έξι εβδομάδες η σύντροφός σας θα επισκεφτεί τον γιατρό της, για την εξέταση μετά τον τοκετό, να ελέγξει πως είναι και να συζητήσουν για την αντισύλληψη.

Συνήθως ο χρόνος αυτός είναι αρκετός για να έχετε πάλι σεξουαλική επαφή.

Ακόμη και αν η σύντροφός σας δεν είναι έτοιμη, δεν πρέπει να απομακρυνθείτε ο ένας από τον άλλο. Μια τρυφερή αγκαλιά, φιλιά, μασάζ ή απλά κρατώντας τα χέρια είναι αρκετό για τον πρώτο αυτό δύσκολο καιρό.

Είναι αλήθεια ότι η γυναίκα δεν είναι γόνιμη αμέσως μετά τη γέννηση του παιδιού, ιδίως αν θηλάζει, όμως είναι αδύνατο να προβλεφθεί πόσο καιρό θα διαρκέσει αυτό.

Όταν λοιπόν η σύντροφός σας επισκεφθεί τον γιατρό της για την πρώτη εξέταση μετά τον τοκετό, είναι η καλύτερη στιγμή για να συζητήσει και να αποφασίσει ποια αντισυλληπτική μέθοδος είναι αυτή που αρμόζει καλύτερα στην ίδια. Το μόνο που χρειάζεται είναι υπομονή και κατανόηση από εσάς!

 

 

 

Πηγή: paidorama.com

«Αυτές οι πληροφορίες προορίζονται για γενική πληροφόρηση και ενημέρωση του κοινού και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή ιατρού ή άλλου αρμόδιου επαγγελματία υγείας»

βρείτε μας στο