Ανακαλύψτε ολόκληρη την σειρά των προϊόντων Novalac στο πιο κοντινό φαρμακείο

Είμαι έγκυος και φοβάμαι να γεννήσω! Τί να κάνω;

05 Σεπτεμβρίου 2014 12:00
Είμαι έγκυος και φοβάμαι να γεννήσω! Τί να κάνω;

Ο ερχομός ενός μωρού είναι ότι πιο ωραίο και σημαντικό στη ζωή μίας γυναίκας.

Μόλις μπει στον 9ο μήνα της εγκυμοσύνης της, ο χρόνος μετράει αντίστροφα για να κρατήσει στην αγκαλιά της το μικρό της πλασματάκι.

Από την στιγμή λοιπόν που μία έγκυος γυναίκα μπει στο μήνα της, αρχίζουν τα δύσκολα! Τα βράδια δεν κοιμάται καλά, το άγχος είναι μεγάλο, ενώ όσο περνούν οι μέρες η ανησυχία κι ο φόβος γίνονται πιο έντονα! Κάτι βέβαια που είναι απολύτως φυσιολογικό, ειδικά αν η έγκυος γυναίκα γίνεται για πρώτη φορά μητέρα.

Ο φόβος για το άγνωστο είναι κάτι που δεν μπορεί να καταπολεμηθεί γρήγορα. Ο τοκετός είναι η τελευταία διαδικασία μέχρι να δει για πρώτη φορά το νεογέννητο μωράκι της. Προτού όμως συμβεί αυτό ο κρύος ιδρώτας την περιλούζει!

Καταρχήν αν είστε έγκυος και πλησιάζετε στις μέρες σας, ενημερωθείτε για τη διαδικασία της γέννας και δείτε με πιο θετικό μάτι το αίσθημα του πόνου. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Θα πρέπει να μιλήσετε με το γυναικολόγο σας για την στιγμή του τοκετού αναλυτικά και καλό είναι να μάθετε να «διαβάζετε» τα μηνύματα που στέλνει το σώμα σας κατά τη διάρκεια των συσπάσεων, αλλάζοντας στάση.

Ένα πράγμα που θα έχετε στο νου, είναι ότι εκατομμύρια γυναίκες σε όλον τον κόσμο περνούν αυτή τη διαδικασία χωρίς να πάθουν κάτι από το φόβο! Μπορείτε να συζητήσετε με τις φίλες σας τις δικές τους εμπειρίες. Σίγουρα θα υπάρχουν κάποιες που φοβόντουσαν όσο κι εσείς.

Αν πάλι είστε από εκείνες τις γυναίκες που φοβούνται πολύ και με το παραμικρό, μπορείτε να επιλέξετε με το γιατρό σας μία μέθοδο μαιευτικής αναισθησίας. Θα σας βοηθήσει το γεγονός να ξέρετε ότι δεν θα πονέσετε στη διάρκεια της γέννας.

«Αυτές οι πληροφορίες προορίζονται για γενική πληροφόρηση και ενημέρωση του κοινού και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή ιατρού ή άλλου αρμόδιου επαγγελματία υγείας»

βρείτε μας στο