Ανακαλύψτε ολόκληρη την σειρά των προϊόντων Novalac στο πιο κοντινό φαρμακείο

Oι επτά τροφές που θα σας κρατήσουν ενυδατωμένες το καλοκαίρι κατά την εγκυμοσύνη σας

01 Αυγούστου 2017 00:00
Oι επτά τροφές που θα σας κρατήσουν ενυδατωμένες το καλοκαίρι κατά την εγκυμοσύνη σας

Αν είστε έγκυος το καλοκαίρι έχετε έναν ακόμα λόγο να διατηρείτε τον οργανισμό σας ενυδατωμένο.

Εκτός από το νερό υπάρχουν πολλές τροφές που βοηθούν να δροσιστείτε και παράλληλα να καταπολεμάτε το αίσθημα πείνας που μπορεί να σας κυριεύει

( η ζέστη μπορεί να περιορίζει την όρεξη για φαγητό, αλλά δεν την εξαφανίζει κιόλας!)

Τι μπορείτε να τρώτε για να μείνετε ενυδατωμένες:

1.Καρπούζι
Περιεκτικότητα σε νερό: 92%
Το καρπούζι είναι ένας πολύ καλός τρόπος να δροσίζεστε και παράλληλα να μην πεινάτε. Προσοχή μόνο με την ποσότητα.
2. Φράουλες
Περιεκτικότητα σε νερό: 91%
Έχουν πλούσια διατροφική αξία και επιπλέον σταθερή ποσότητα νερού. Εάν δεν σας αρέσουν σκέτες, συνδυάστε τις με γιαούρτι, δημητριακά, smoothies και πολλά άλλα.
3. Αγγούρια
Περιεκτικότητα σε νερό: 95%
Τα αγγούρια παρέχουν άφθονη ενυδάτωση στον οργανισμό σας και μπορείτε να τα καταναλώνετε σε σαλάτες αλλά και σκέτα ή σε συνδυασμό με καρότα ή χούμους.
4. Μαρούλι
Περιεκτικότητα σε νερό: 95%
Το μαρούλι περιέχει άφθονο νερό. Γεμίστε το πιάτο σας με μια ωραία και δροσερή σαλάτα από μαρούλι, προσθέστε αγγούρι, καρότο και ξηρούς καρπούς και έχετε έτοιμο ένα γρήγορο και δροσερό πιάτο.
5.Πεπόνι
Περιεκτικότητα σε νερό: 90%
Το καλοκαίρι τα φρούτα έχουν την τιμητική τους. Μαζί με το καρπούζι και το πεπόνι αποτελεί πηγή νερού για τον οργανισμό σας. Επιπλέον έχει γλυκιά γεύση, ικανοποιώντας έτσι και την επιθυμία σας για κάτι γλυκό.
6. Γιαούρτι
Περιεκτικότητα σε νερό: 85%
Το γιαούρτι εκτός από ενυδάτωση αποτελεί και πηγή ασβεστίου που είναι απαραίτητο στη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μπορείτε να το συνδυάσετε με ορισμένα από τα παραπάνω φρούτα ή να το φάτε με λίγο μέλι και βρώμη.
7. Γρανίτες
Περιεκτικότητα σε νερό: 94%
Αν δεν έχετε διάθεση να τις φτιάξετε μόνες σας, μπορείτε να καταναλώνετε τις έτοιμες. Χρειάζεται όμως προσοχή , γιατί οι περισσότερες έτοιμες γρανίτες περιέχουν ζάχαρη. Προτιμήστε λοιπόν εκείνες με τα φρούτα ή περιορίστε τις ποσότητες.

 

VI-70199-NOVALAC-8/2017

Πηγή:mothersblog.gr

«Αυτές οι πληροφορίες προορίζονται για γενική πληροφόρηση και ενημέρωση του κοινού και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή ιατρού ή άλλου αρμόδιου επαγγελματία υγείας»

βρείτε μας στο