Εσείς είστε σίγουρη ότι καθαρίζετε σωστά τα αυτιά, τα ματάκια και τη μύτη του μωρού σας;

Calendar 01 Νοεμβρίου 2019

Τα νεογέννητα μωράκια είναι πολύ ευαίσθητα και ειδικά αν είστε νέα μαμά είναι λογικό να έχετε χίλιες δυο απορίες.

Τα ματάκια, η μύτη και τα αυτιά είναι τρία πολύ ευαίσθητα σημεία στο σώμα ενός μωρού. Πώς μπορείτε να τα φροντίζετε καθημερινά εύκολα και σωστά;

Αρχικά, η ιδανική ώρα για τη φροντίδα του μωρού είναι η ώρα του μπάνιου. Το ζεστό νερό χαλαρώνει το μωρό σας και τις περισσότερες φορές αρκεί για να καθαρίσει τα αυτιά τη μύτη και τα μάτια. Αν για κάποιο λόγο θέλετε να χρησιμοποιήσετε σαπούνι, απευθυνθείτε στο φαρμακείο και ζητήστε ένα ειδικό σαπούνι για μωρά, καθώς τα κοινά σαπούνια είναι πολύ «βαριά» για τα μωρά. Από εκεί και πέρα μπορείτε να ξεκινήσετε τη διαδικασία καθαρισμού!

Βήμα 1ο: Επιχείρηση μάτια

Πάρτε λίγο βαμβάκι και κάντε το δύο μικρές μπαλίτσες. Βρέξτε ελαφρά το κάθε κομμάτι με λίγο χλιαρό νερό και χρησιμοποιήστε ένα για κάθε μάτι. Σκουπίστε απαλά από την εσωτερική γωνία προς την εξωτερική γωνία. Η κίνηση αυτή αρκεί για να είναι τα ματάκια του μωρού σας πεντακάθαρα.

Βήμα 2ο: Ώρα για τη μυτούλα

Αφού έχετε καθαρίσει τα μάτια, σειρά έχει η μυτούλα του μωρού σας. Πάρτε ένα κομμάτι βαμβάκι, βρέξτε το με χλιαρό νερό και σκουπίστε απαλά γύρω από κάθε ρουθούνι μέχρι να απαλλαγεί το μωρό από τη βλέννα. Προσοχή! Μη βάλετε το βαμβάκι μέσα στη μύτη , ούτε κάποια μπατονέτα, καθώς μπορεί εύκολα να προκληθεί αιμορραγία.

Βήμα 3ο: Επιχείρηση αυτιά

Τα αυτάκια είναι από τα πιο ευαίσθητα μέρη στο πρόσωπο του μωρού σας. Με ένα βαμβάκι ελαφρώς βρεγμένο με χλιαρό νερό, όπως και παραπάνω, σκουπίστε το πίσω μέρος του αυτιού καθώς και το εξωτερικό του. Αν παρατηρήσετε μεγάλη ποσότητα κεριού απευθυνθείτε στον παιδίατρο, σε καμία περίπτωση όμως μη χρησιμοποιήσετε μπατονέτες.

VI-90402-NOVALAC-11/2019

https://www.mothersblog.gr/paidi/frontida/story/82318/eseis-eiste-sigoyri-oti-katharizete-sosta-ta-aytia-ta-matakia-kai-ti-myti-toy-moroy-sas

«Αυτές οι πληροφορίες προορίζονται για γενική πληροφόρηση και ενημέρωση του κοινού και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή ιατρού ή άλλου αρμόδιου επαγγελματία υγείας»