Η σημασία του Μητρικού Γάλακτος

Calendar 03 Σεπτεμβρίου 2012

Ο θηλασμός είναι ότι το καλύτερο για εσάς και το μωρό σας!

Θα δώσει στο βρέφος τις κατάλληλες βάσεις για μια υγιεινή ζωή ενώ παράλληλα, θα βοηθήσει το σώμα σας να ανακτήσει από τη γέννηση. Ταυτόχρονα προάγει την υποστροφή της μήτρας. Και ψυχολογικά, όμως, θα σας βοηθήσει ο θηλασμός, αφού δημιουργεί μια κατάσταση γαλήνης και ηρεμίας τόσο για τη μητέρα, όσο και για το παιδί.

Κατά τη διάρκεια του θηλασμού θα πρέπει να κάνετε Υγιεινή Διατροφή και να αποφεύγετε νικοτίνη και αλκοόλ.

 Το μητρικό γάλα, γεμάτο από θρεπτικά συστατικά, είναι ιδανικό για να δώσει ενέργεια στο μωρό σας.  Και είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεται ένα βρέφος με υποανάπτυκτο, ακόμα, το πεπτικό του σύστημα. Το μητρικό γάλα περιέχει πολλά ιχνοστοιχεία και επιτρέπει τη βέλτιστη απορρόφηση του σιδήρου. Παράλληλα, ο θηλασμός αναστέλλει την ανάπτυξη των παθογόνων βακτηρίων, γιατί περιέχει αντισώματα, τα οποία βοηθούν το ανώριμο ανοσοποιητικό σύστημα να καταπολεμήσει τα παθογόνα.

Το μητρικό γάλα προσαρμόζεται στις μεταβαλλόμενες ανάγκες του παιδιού που μεγαλώνει συνεχώς.

 Υπάρχει, όμως, υγιεινή διατροφή χωρίς θηλασμό; Το μητρικό γάλα είναι εκ των πραγμάτων, η καλύτερη τροφή για το μωρό σας.  Και όμως, υπάρχουν αναμφισβήτητα περιπτώσεις όπου η μητέρα δεν μπορεί ή δεν θέλει να θηλάσει. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να δώσετε στο παιδί σας, την καλύτερη δυνατή, εναλλακτική λύση: ένα βρεφικό γάλα σε σκόνη (αγελαδινό) υψηλής ποιότητας. Μόνο έτσι το μωράκι σας, θα πάρει όλα τα θρεπτικά συστατικά, τις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία που χρειάζεται για να αναπτυχθεί επαρκώς.

Το τάισμα του μωρού σας με μπιμπερό είναι εξίσου τρυφερό με τον θηλασμό.

 Ο θηλασμός είναι μια συγκλονιστική στιγμή μεταξύ της μητέρας και του μωρού της. Όμως, και το τάισμα με το μπιμπερό αποτελεί μια κίνηση αγάπης και τρυφερότητας. Διατηρήστε επαφή με τα μάτια και το δέρμα, και μιλήστε του. Η φυσική επαφή ενός βρέφους με τη μητέρα ή τον πατέρα του, είναι πολύ σημαντική για την ανάπτυξη του.