Μπορώ να πάρω το μωρό μου έξω από το σπίτι;

Calendar 06 Νοεμβρίου 2012

Πολλοί γονείς ανησυχούν για το πότε μπορούν να πάρουν το μικρό μωρό τους έξω από το σπίτι. Στην πραγματικότητα, πολλές μητέρες είναι υπερπροστατευτικές σε αυτό το θέμα. Δεν υπάρχει πραγματικά κανένας ιατρικός λόγος να μην βγάνει ένα υγιές μωρό έξω από το σπίτι.

Ο φρέσκος αέρας και μια αλλαγή του ρυθμού της καθημερινότητας μπορεί να είναι καλό για ανθρώπους κάθε ηλικίας, συμπεριλαμβανομένων των μωρών.

Η επαφή  του μωρού με άλλους ανθρώπους , μπορεί να το κάνει να αρρωστήσει. Για να αποφύγετε να εκθέσετε το μωρό σας σε ανεπιθύμητα μικρόβια, περιορίστε το χρόνο που περνάτε στα μέρη με πολύ κόσμο. Βεβαιωθείτε ότι όποιος θέλει να αγκαλιάσει ή να αγγίξει το μωρό σας έχει πλύνει τα χέρια του.

Μείνετε μακριά από όποιον είναι άρρωστος. Καθώς το μωρό σας μεγαλώνει, θα ενδιαφέρεται για ότι βρίσκεται έξω από το σπίτι όλο και περισσότερο.  Καλό θα ήταν το παιδί να είναι ταϊσμένο και με αλλαγμένη πάνα πριν ξεκινήσει η βόλτα. Επίσης θα πρέπει να έχετε μαζί σας τροφή, νερό, πάνες και μια αλλαξιά ρούχων για παν ενδεχόμενο.

Πρέπει να φροντίσετε το μωρό να αισθάνεται δροσερό, να είστε βέβαιοι ότι είναι καλυμμένο το κεφάλι, τα πόδια, και τα χέρια του, ώστε να προφυλαχθεί από τις βλαβερές ακτίνες του ηλίου. Το μωρό δεν πρέπει να φοράει ούτε πολλά ρούχα ούτε να κρυώνει. Ακολουθήστε τι ένστικτό σας σε αυτόν τον τομέα.

 

 

 

Πηγή: paidorama.com