Παιδιά στην παραλία: Τι να προσέχουν οι γονείς

Calendar 01 Αυγούστου 2022

Καλοκαίρι σημαίνει θάλασσα και ήλιος. Είναι οι βασικότεροι λόγοι που κάνουν αυτήν την εποχή τόσο ξεχωριστή στη ζωή μικρών και μεγάλων. Για να παραμένουν όμως πάντα παράγοντες χαράς και ευτυχίας πρέπει - ιδιαίτερα ως γονείς - να μάθουμε να προστατευόμαστε και να προστατεύουμε και τα παιδιά μας κι από τα δύο. 

Ο ήλιος είναι ζωή. Μας είναι απαραίτητος, γιατί μεταξύ άλλων ενεργοποιεί τη βιταμίνη D στον οργανισμό μας, που είναι απαραίτητη για την απορρόφηση του ασβεστίου. Μικρή έκθεση στον ήλιο αρκεί για να εξασφαλίσει ο οργανισμός μας αυτή τη λειτουργία. 

Πώς να προστατεύσετε τα παιδιά σας από τον ήλιο

  1. Προσπαθείτε να αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο μεταξύ τις 10 π.μ. και τις 3 μ.μ. Βάζετε αντιηλιακό τις συγκεκριμένες ώρες, καλό είναι να βάζετε αντιηλιακό και τις συννεφιασμένες μέρες. Συμβουλευτείτε τον παιδίατρό σας.
  2. Ειδικά τα βρέφη κάτω των 6 μηνών, που δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντιηλιακό, προτιμήστε να τα ντύστε με ελαφρά ρούχα και σιγουρευτείτε ότι δε τα διαπερνά η ηλιακή ακτινοβολία.
  3. Δώστε ιδιαίτερη βάση στον δείκτη προστασίας του αντιηλιακού που θα επιλέξετε. Πρέπει να είναι οπωσδήποτε μεγαλύτερου του 15. Επίσης θα πρέπει να αναγράφεται ότι προστατεύει από τις υπεριώδης ακτινοβολίες UVA & UVB.
  4. Επιλέξτε καλής ποιότητας γυαλιά ηλίου. Τα γυαλιά πρέπει να προστατευτούν 100% από την υπεριώδη ακτινοβολία, γιατί τα μάτια είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα. Τα παιδιά με ανοιχτόχρωμα μάτια χρειάζονται ακόμα μεγαλύτερη προστασία. Για την καλύτερη επιλογή γυαλιών ηλίου, συμβουλευτείτε τον παιδίατρό σας.

 

Πηγή:

https://www.drangel.gr/paidia-sthn-paralia-prosexoun-goneis

 

VI-22270-NOVALAC-08/2022