Πώς θα πλύνω σωστά τα πρώτα ρουχαλάκια του μωρού μου;

Calendar 05 Φεβρουαρίου 2020

Mάθετε πώς να πλένετε αποτελεσματικά τα ρούχα του μωρού με αυτές τις εύχρηστες συμβουλές.


Θα σας δείξουμε τον σωστό τρόπο προετοιμασίας, επιλογής απορρυπαντικού, καταπολέμησης λεκέδων και πολλά άλλα.


Πώς θα αντιμετωπίσετε το βουνό των ρούχων, τα μπουρνούζια μωρών, τις πετσέτες, τα σεντόνια και ακόμη και τις πάνες υφασμάτων σε ελάχιστο χρόνο;


• Όλα τα ρούχα του μωρού σας πρέπει να πλυθούν πριν τα χρησιμοποιήσετε. Τα μωρά - ειδικά νεογέννητα - συνήθως έχουν ευαίσθητο δέρμα και το πλύσιμο αφαιρεί υπολείμματα και άλλα ερεθιστικά.
• Τοποθετήστε τις κάλτσες και άλλα μικρά αντικείμενα σε μια σακούλα πλέγματος κατά το πλύσιμο και το στέγνωμα. Εάν οι κάλτσες ενηλίκων χάνονται στο κανονικό, αυτές οι μικροσκοπικές κάλτσες μωρών είναι ακόμη πιο επιρρεπείς στην εξαφάνιση - μια τσάντα ματιών βοηθά να τους κρατήσει. Στερεώστε όλους τους συνδετήρες υφασμάτων για να κρατήσετε τα ρούχα να μην πιαστούν και ενδεχομένως να καταστραφούν. Όταν διπλώνετε και βάζετε τα ρούχα στα ράφια, βεβαιωθείτε ότι δεν χάσατε κουμπιά, ασφάλειες ή διακοσμητικά στοιχεία κατά τη διάρκεια του πλυσίματος ή αν υπάρχουν ραφές ή ακμές που μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό του δέρματος του μωρού
• Το πλύσιμο των ρούχων του βρέφους σας σε κανονικό υγρό απορρυπαντικό με τα υπόλοιπα ρούχα της οικογένειας δεν πρέπει να αποτελεί πρόβλημα. Ένα υγρό απορρυπαντικό μπορεί να είναι προτιμότερο. Τα υγρά απορρυπαντικά τυπικά ξεπλένονται περισσότερο εντελώς από τις σκόνες, οι οποίες μπορούν να αφήσουν πίσω τις νιφάδες που μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα του βρέφους.

 

VI-20004-NOVALAC-2/2020


https://www.mothersblog.gr/paidi/frontida/story/87696/pos-tha-plyno-sosta-ta-prota-royxalakia-toy-moroy-moy

 

«Αυτές οι πληροφορίες προορίζονται για γενική πληροφόρηση και ενημέρωση του κοινού και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή ιατρού ή άλλου αρμόδιου επαγγελματία υγείας»