ΕΙΜΑΙ ΜΠΑΜΠΑΣ

Νέος πατέρας και σεξ.

Calendar 11 Ιουνίου 2013

Οι γιατροί συμβουλεύουν ότι πρέπει να περάσουν τέσσερις με έξι εβδομάδες μετά την γέννηση του μωρού μας, για να έχουμε πάλι σεξουαλική επαφή με την σύντροφό μας.

Η μήτρα και ο τράχηλος υφίστανται σημαντικές αλλαγές κατά την διάρκεια του τοκετού και χρειάζονται χρόνο για να επουλωθούν.

Κατά τη διάρκεια αυτή της ίασης η μήτρα ιδίως στο σημείο εκείνο που ήταν συνδεδεμένος ο πλακούντας είναι πολύ ευαίσθητη σε μολύνσεις. Ακόμη και η χρήση ταμπόν δεν ενδείκνυται. Συνήθως μετά από τέσσερις με έξι εβδομάδες η σύντροφός σας θα επισκεφτεί τον γιατρό της, για την εξέταση μετά τον τοκετό, να ελέγξει πως είναι και να συζητήσουν για την αντισύλληψη.

Συνήθως ο χρόνος αυτός είναι αρκετός για να έχετε πάλι σεξουαλική επαφή.

Ακόμη και αν η σύντροφός σας δεν είναι έτοιμη, δεν πρέπει να απομακρυνθείτε ο ένας από τον άλλο. Μια τρυφερή αγκαλιά, φιλιά, μασάζ ή απλά κρατώντας τα χέρια είναι αρκετό για τον πρώτο αυτό δύσκολο καιρό.

Είναι αλήθεια ότι η γυναίκα δεν είναι γόνιμη αμέσως μετά τη γέννηση του παιδιού, ιδίως αν θηλάζει, όμως είναι αδύνατο να προβλεφθεί πόσο καιρό θα διαρκέσει αυτό.

Όταν λοιπόν η σύντροφός σας επισκεφθεί τον γιατρό της για την πρώτη εξέταση μετά τον τοκετό, είναι η καλύτερη στιγμή για να συζητήσει και να αποφασίσει ποια αντισυλληπτική μέθοδος είναι αυτή που αρμόζει καλύτερα στην ίδια. Το μόνο που χρειάζεται είναι υπομονή και κατανόηση από εσάς!

 

 

 

Πηγή: paidorama.com