ΕΙΜΑΙ ΜΠΑΜΠΑΣ

Μια ευκαιρία για τον πατέρα να περάσει λίγο περισσότερο χρόνο με το παιδί του.

Calendar 01 Οκτωβρίου 2012

Εάν όλη μέρα δουλεύετε χάνοντας αρκετό χρόνο από την καθημερινότητα του παιδιού σας, καθιερώστε μία ρουτίνα, λίγο πριν τον ύπνο για να περάσετε χρόνο μαζί και να έρθετε πιο κοντά.

Πριν πέσει το μικρό σας για ύπνο, είναι η ιδανική στιγμή για να μείνετε μόνοι μαζί του για μια χαλαρή κουβεντούλα. Αυτή θα αποτελέσει ένα καθημερινό τελετουργικό, που θα βοηθήσει στο μεταξύ σας δέσιμο, αλλά θα του χαρίσει έναν ήρεμο ύπνο με γλυκά όνειρα.

Πηγαίνετε στο δωμάτιό του, βάλτε το να ξαπλώσει, σκεπάστε το και χαμηλώστε τα φώτα. Εάν δεν έχετε ροοστάτη κλείστε τα φώτα και ανάψτε ένα φωτάκι νυκτός. Έτσι θα δημιουργήσετε μια χαλαρή ατμόσφαιρα που θα το προετοιμάσει για ύπνο.

Όταν του μιλάτε φροντίστε να κρατάτε χαμηλά την ένταση της φωνής σας, όπως θα κάνατε και στην ανάγνωση ενός παραμυθιού. Ο τόνος σας θα το ηρεμήσει και θα το νανουρίσει.
Συζητήστε για θέματα σχετικά με τα ενδιαφέροντά του. Ξεκινήστε με ένα θέμα που ενδιαφέρει το παιδί σας, κάντε του ερωτήσεις, ακούστε το να σας μιλάει για όσα το ευχαριστούν.
Συζητήστε ανάλαφρα. Δεν χρειάζεται να κάνετε αναλύσεις ή να φιλοσοφήσετε γύρω από σημαντικά ζητήματα, αλλά ούτε να του δώσετε αφορμή να κάνει σημαντικά σχέδια για την επόμενη μέρα.

Προτιμήστε να μιλήσετε γύρω από όσα έκανε εκείνη την ημέρα. Αφήστε το να σας πει πως πέρασε στο πάρκο, ποιος ήρωας του άρεσε στην ταινία κινουμένων σχεδίων που είδε το απόγευμα ή τι πιστεύει πως συνέβη στον πρωταγωνιστή του παραμυθιού που διαβάσατε πριν λίγο.

Αν έχετε στερέψει από θέματα συζήτησης, χρησιμοποιήστε κάποιο βιβλίο ή μια αγαπημένη ιστορία για να εμπνευστείτε. Μπορείτε να καθιερώσετε να σας λέει τρία πράγματα που του άρεσαν από την ημέρα που πέρασε ή να το ρωτάτε τι θα ήθελε να ονειρευτεί το βράδυ.