Η ΣΙΤΙΣΗ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ

Κατάψυξη βρεφικών γευμάτων

Calendar 01 Ιουνίου 2023

Εφόσον τα βρέφη τρώνε μόνο μικρές ποσότητες, ιδιαίτερα στα πρώτα στάδια του απογαλακτισμού, μπορούμε να εξοικονομήσουμε χρόνο φτιάχνοντας μεγαλύτερες ποσότητες πουρέ τροφίμων και καταψύχοντας την επιπλέον ποσότητα σε θήκες για παγάκια ή μικρά πλαστικά δοχεία κατάλληλα για κατάψυξη για να τα χρησιμοποιήσουμε σε μελλοντικά γεύματα. Έτσι, σε μικρό χρονικό διάστημα, μπορούμε να φτιάξουμε αρκετά γεύματα για το βρέφος για τις επόμενες μέρες/βδομάδες.

Μόλις κρυώσει το φαγητό, το παγώνουμε το συντομότερο δυνατό. Παγώνουμε το φαγητό σε θήκη για παγάκια με κάλυμμα (έτσι διατηρείται η ποιότητα των τροφών) και αναγράφουμε το περιεχόμενο και την ημερομηνία λήξης (οι βρεφικές τροφές διατηρούνται στην κατάψυξη μέχρι 8 βδομάδες). Η θερμοκρασία του καταψύκτη πρέπει να είναι -18 C ή χαμηλότερη.


Ξεπαγώνουμε το φαγητό βγάζοντας την κατάλληλη ποσότητα από την κατάψυξη αρκετές ώρες πριν από το γεύμα και το βράζουμε καλά σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε το φαγητό να κρυώσει και ελέγχουμε τη θερμοκρασία πριν το δώσουμε στο βρέφος. 

Ποτέ δεν ξαναβάζουμε στην κατάψυξη το φαγητό που έχει ήδη ξεπαγώσει. Η εξαίρεση στον κανόνα είναι ωμές κατεψυγμένες τροφές που μπορούν να ξαναμπούν στην κατάψυξη όταν έχουν ψηθεί (για παράδειγμα κατεψυγμένα μπιζέλια).

Ποτέ δεν ζεσταίνουμε το φαγητό περισσότερο από μια φορά.

Ξεκινώντας τις στερεές τροφές
Πρώτα φρούτα:
Μήλο
Αχλάδι
Μπανάνα

Πρώτα λαχανικά:
Καρότο
Πατάτα
Γλυκοπατάτα
Κόκκινη κολοκύθα


Μερίδα στα αρχικά στάδια: 1-2 κύβοι από θήκη για παγάκια

Σε κάθε περίπτωση, συμβουλευτείτε τον παιδίατρό σας.

 

Πηγή:
https://www.paidiatros.com/neogennito-vrefos/diatrofi/frozen-baby-meals

VI-23326-NOVALAC-06/2023