Η ΣΙΤΙΣΗ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ

Μπρόκολο: 5 οφέλη στη διατροφή της εγκύου

Calendar 17 Μαρτίου 2021

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό γεμάτο με θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά. Ως εκ τούτου θεωρείται υπερ-τροφή με τεράστιες ποσότητες θρεπτικών ουσιών προσφέροντας μια σειρά από οφέλη στον οργανισμό. Ωστόσο μπορεί να  καταναλωθεί κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης;

 

Ποια είναι τα οφέλη κατά την εγκυμοσύνη

 

  1. Βοηθά στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας

Η δυσκοιλιότητα αποτελεί σύνηθες φαινόμενο κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης. Οι ορμονικές και οι μεταβολικές αλλαγές αλλά και τα συμπληρώματα σιδήρου παίζουν σημαντικό ρόλο στην αλλαγή των κινήσεων του εντέρου. Το μπρόκολο περιέχει διαλυτές και αδιάλυτες ίνες που βοηθούν στη διατήρηση του νερού και επομένως ρυθμίζουν τις κινήσεις του εντέρου συμβάλλοντας στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας.

  1. Συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος

Ένα δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης βοηθά στην αποφυγή λοιμώξεων. To  β-καρένιο και το σελήνιο που περιέχει το μπρόκολο βοηθούν στη φυσιολογική του λειτουργία.

 

  1. Βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου

Ο διαβήτης κύησης εμφανίζεται όταν το σώμα δεν μπορεί να παράγει αρκετή ινσουλίνη για να μεταβολίσει τα σάκχαρα που καταναλώνονται κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης. Το μπρόκολο μπορεί να βοηθήσει στην σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου στο σώμα.

 

  1. Συμβάλλει στην ενδυνάμωση των οστών

Το μπρόκολο περιέχει ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο και ψευδάργυρο τα οποία είναι απαραίτητα για υγιή οστά.

 

  1. Συμβάλλει στην προστασία του δέρματος

Το μπρόκολο περιέχει βιταμίνες Α, Ε, Β και Κ. Επομένως η λήψη του κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να διατηρήσει το δέρμα υγιές.

 

Πηγή:

https://www.momjunction.com/articles/benefits-of-eating-broccoli-during-pregnancy_00353677/

 

VI-21122-NOVALAC-3/2021