Η ΣΙΤΙΣΗ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ

Μάφινς με Βατόμουρα Χωρίς Ζάχαρη

Calendar 01 Δεκεμβρίου 2022

Αποφάσισα να πειραματιστώ λίγο και να φτιάξω μάφιν χωρίς ζάχαρη με βατόμουρα που μπορούμε να απολαύσουμε χωρίς ενοχές! Συμβουλευτείτε τον παιδίατρό σας εάν η τροφή αυτή είναι κατάλληλη για το παιδί σας.  

Τα χωρίς επεξεργασμένη ζάχαρη μάφινς λοιπόν, με βατόμουρα είναι πραγματικά πολύ εύκολο να τα ετοιμάσετε. Θα χρειαστείτε μόλις 15 λεπτά για να ετοιμάσετε τη ζύμη και στη συνέχεια απλώς τοποθετήστε τα σε μερικές θήκες χάρτινες ή από σιλικόνη και αφήστε το φούρνο να κάνει τη δουλειά του.

Γιατί να δοκιμάσετε τη συνταγή μου

Περιέχουν μόνο φυσική ζάχαρη! Όλη η γλυκύτητα προέρχεται από τα φρούτα και τους χουρμάδες.

Έτοιμα σε λιγότερο από 40 λεπτά! Χρειάζονται μόλις 15 λεπτά για την προετοιμασία του μείγματος για τα μάφινς και 20-25 λεπτά για να τα ψήσετε.

Σνακ για εκδρομές και βόλτες έξω.

σνακ για μωρά και μικρά παιδιά.

Συστατικά & Παρασκευή

Για να φτιάξετε αυτά τα μάφινς χωρίς ζάχαρη με βατόμουρα, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα συστατικά: αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, βούτυρο, αυγά, γάλα, μπέικιν πάουντερ, κανέλα, χουρμάδες, βατόμουρα και μήλο

  1. Όλη η γλυκύτητα σε αυτή τη συνταγή για μάφινς προέρχεται από τα φρούτα και τους χουρμάδες.Παίρνω χουρμάδες χωρίς κουκούτσι, αλλά αν δεν μπορείτε να βρείτε χωρίς, τότε μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε ένα μικρό μαχαίρι και να αφαιρέσετε προσεκτικά τα κουκούτσια. Για να διαλύσω τους χουρμάδες, τους προσθέτω σε ένα μπλέντερ με όλο ή λίγο από το αλεύρι (ανάλογα πόσο μεγάλο είναι το μπλέντερ σας). Στη συνέχεια, δώστε του μερικές στροφές για περίπου 30 δευτερόλεπτα έως ότου οι χουρμάδες να γίνουν μικρά κομμάτια και να ενσωματωθούν με το αλεύρι.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτω τα αυγά και το βούτυρο. Το βούτυρο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου,οπότε θυμηθείτε να το βγάλετε από το ψυγείο μερικές ώρες πριν ξεκινήσετε να φτιάχνετε τα μάφινς. Χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός ή επιτραπέζιο μίξερ, ανακατεύω τα αυγά και το βούτυρο για μερικά λεπτά μέχρι να ενωθούν μαζί και τα δύο. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει ζάχαρη στο μείγμα, δεν θα πάρετε αυτό το ελαφρύ, αφράτο μείγμα που έχετε συνήθως με το κέικ. Μην ανησυχείτε, απλά προχωρήστε στο επόμενο βήμα.
  3. Τώρα ήρθε η ώρα να προσθέσετε το αλεύρι στο μείγμα. Χρησιμοποιώ αλεύρι που φουσκώνει σε αυτή τη συνταγή, αλλά αν προτιμάτε να χρησιμοποιείτε απλό αλεύρι, τότε μπορείτε απλά να προσθέσετε 1 ακόμη κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ και ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα. Προσθέτω λίγο λίγο το αλεύρι και συνεχίζω να ανακατεύω με το μίξερ.
  4. Καθώς το μείγμα γίνεται πιο σφιχτό, προσθέτω λίγο από το γάλα.Συνεχίζω να προσθέτω λίγο αλεύρι και μετά γάλα μέχρι να τα προσθέσω όλα και τα δύο και να ενσωματωθούν καλά.
  5. Στη συνέχεια, προσθέτω την κανέλα και το μπέικιν πάουντερ στο μείγμα. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα ή ένα κουτάλι, τα ανακατεύω καλά μέχρι να αναμειχθούν. Τώρα ήρθε η ώρα να προσθέσω τα φρούτα. Χρησιμοποιώ ένα πράσινο μήλο που κόβω σε κύβους. Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ότι μήλο σας αρέσει, απλώς βρίσκω ότι τα πράσινα μήλα είναι καλύτερα για το ψήσιμο επειδή διατηρούν το σχήμα τους και δεν γίνονται σαν μαρμελάδα.

Προσθέτω το μήλο, κομμένο σε κύβους και τα βατόμουρα στο μείγμα. Στη συνέχεια, τα ανακατεύω απαλά, ίσα ίσα για να τα μοιράσουμε ομοιόμορφα, καθώς το υπερβολικό ανακάτεμα θα κάνει τα βατόμουρα να λιώσουν.

  1. Χρησιμοποιώ ένα ταψί για μάφινς με 12 θήκες και μερικές θήκες για μάφιν από σιλικόνη. Θα μπορούσατε επίσης να χρησιμοποιήσετε χάρτινες θήκες ή απλώς να βουτυρώσετε τις θήκες και να τοποθετήσετε το μείγμα κατευθείαν μέσα. Θα χρειαστεί να γεμίσετε τις θήκες για μάφιν μέχρι την κορυφή.
  2. Τέλος, τοποθετώ το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C και ψήνω για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι τα μάφινς να έχουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Όταν τα μάφινς είναι έτοιμα, αφήστε τα να κρυώσουν για μερικά λεπτά και στη συνέχεια τοποθετήστε τα σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

Προτάσεις σερβιρίσματος

Συνήθως τρώμε αυτά τα μάφινς χωρίς ζάχαρη με βατόμουρα ως πρωινό σνακ ή όταν είμαστε έξω. Απλά τυλίξτε τα με λίγο αλουμινόχαρτο κουζίνας ή βάλτε τα σε ένα μικρό τάπερ και πάρτε τα μαζί σας στη βόλτα σας.

Αυτά τα μάφινς χωρίς ζάχαρη είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή για μικρά παιδιά και μωρά που ακολουθούν τη μέθοδο Baby-Led Weaning. Εάν τα μικρά σας πηγαίνουν σχολείο, μπορείτε να τα βάλετε στο τάπερ τους και να τα πάρουν μαζί τους για κολατσιό.

Συχνές ερωτήσεις

Μπορώ να χρησιμοποιήσω απλό αλεύρι αντί για αλεύρι που φουσκώνει μόνο του; Ναι μπορείτε, αντικαταστήσετε 2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του με 2 φλιτζάνια απλό αλεύρι, ένα κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ και ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα.

Πώς να διαλύσω τους χουρμάδες για μάφιν ή κέικ; Εάν οι χουρμάδες που χρησιμοποιείτε έχουν κουκούτσια, αφαιρέστε τα προσεκτικά με ένα μικρό μαχαίρι. Τοποθετήστε τους χουρμάδες με λίγο αλεύρι σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε για μισό λεπτό μέχρι να διαλυθούν οι χουρμάδες και να ενσωματωθούν στο αλεύρι.

Είναι κατάλληλα τα μάφινς χωρίς ζάχαρη για μωρά; Τα μάφινς χωρίς ζάχαρη με βατόμουρα είναι κατάλληλα για μωρά από 6 μηνών, καθώς δεν έχουν επεξεργασμένη ζάχαρη, αλάτι ή μέλι. Όλη η γλυκύτητά τους προέρχεται από τα φρούτα και τους χουρμάδες. Σε κάθε περίπτωση, συμβουλευτείτε τον παιδίατρό σας πριν το προσφέρετε στο μωρό σας.

Πηγή: Μάφινς με Βατόμουρα Χωρίς Ζάχαρη | Υγιεινά Σνακ για Μικρούς & Μεγάλους | Mamazilla (mamazillafood.com)

 

VI -22455-NOVALAC-12/2022