Η ΣΙΤΙΣΗ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ

Παγωτό: Τι να προσέξετε στη διατροφή του παιδιού σας

Calendar 01 Ιουνίου 2021

Τι ρόλο παίζει το παγωτό στην διατροφή των παιδιών;  Πόσο κακό είναι το παγωτό;
Πόσο συχνά μπορεί να καταναλώνεται και τι είδους παγωτό θα πρέπει να προτιμάτε για τα παιδιά;

Το παγωτό είμαι μια τροφή που εντάσσεται στην κατηγορία των γλυκών, προσφέροντας στα παιδιά καταρχάς απόλαυση και μικρή θρέψη. Πρόκειται για μια τροφή στην οποία μπορείτε να λέτε «ναι», προσέχοντας πολύ όμως την ποιότητα και την ποσότητα.

Από ποια ηλικία να δίνουμε παγωτό στο παιδί;

Καλό είναι το παγωτό όπως και τα γλυκά γενικότερα, να δίνονται στα παιδιά μετά το 3ο έτος της ηλικίας τους. Ωστόσο και να δοκιμάσουν λίγο, σε μικρότερη ηλικία δεν είναι δραματικό. Απλά όσο καθυστερεί το παιδί να δοκιμάσει παγωτό, τόσο καλύτερα είναι γιατί δε μαθαίνει να το ζητάει.

Πόσο συχνά να τρώνε τα παιδιά παγωτό;

Στο πλαίσιο της κατανάλωσης γλυκού, όχι πιο συχνά από 2 με 3 φορές την εβδομάδα και όχι σε μεγάλες ποσότητες. Δηλαδή, μια μπάλα την φορά, η οποία περιέχει περίπου 80-100 θερμίδες αρκεί.

Έχει διατροφικά οφέλη το παγωτό; Ποιο είδος παγωτού να προτιμάτε;

Όταν φτιάχνεται από γάλα, το παγωτό αποτελεί πηγή ασβεστίου. Και όταν δεν περιέχει μεγάλη ποσότητα λιπαρών δεν είναι τόσο επιβαρυντικό για την διατροφή. Ορισμένοι τύποι παγωτών, όμως, όπως παρφέ ή το καϊμάκι, που έχουν πιο πολλά λιπαρά, καλό είναι να αποφεύγονται. Ενώ και το σορμπέ, το οποίο θεωρούμε πιο αθώο, μπορεί μεν να μην έχει λιπαρά, αλλά στο σύνολό του είναι ζάχαρη.

Καλό είναι να επιλέγετε για τα παιδιά σας παγωτό με φρέσκο γάλα, όσο γίνεται πιο «σπιτικού τύπου» και όχι συσκευασμένο ή παγωμένο γιαούρτι.

Να δίνουμε παγωτό τύπου 0% στα παιδιά;

Τα παγωτά με 0% ζάχαρη περιέχουν γλυκαντικά που δεν συνιστώνται για παιδιά. Είναι προτιμότερο, λοιπόν, το παιδί να φάει ένα κανονικό παγωτό, σε μικρή ποσότητα και συχνότητα.

 

Πηγή: https://www.mama365.gr/9536/pagoto-ti-na-prosexete-sth-diatrofh-toy-paidioy.html

 

VI-21338-NOVALAC-7/2021