Συνταγή για Ριζότο με κόκκινη κολοκύθα
Υλικά
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1½ κουταλιά σούπας ελαιόλαδο 100γρ ρύζι μπασμάτι
- 450ml βραστό νερό
- 150γρ κόκκινη κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη 3 ώριμες ντομάτες καθαρισμένες και ψιλοκομμένες 50γρ τυρί τύπου Cheddar τριμμένο
Μερίδες: 4
Οδηγίες
Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το μισό ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει.
Ανακατεύουμε μέσα καλά το ρύζι. Προσθέτουμε το νερό, σκεπάζουμε και ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 8 λεπτά. Ανακατεύουμε μέσα την κόκκινη κολοκύθα, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και ψήνουμε για περίπου 12 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό.
Στο μεταξύ σοτάρουμε τις ντομάτες σε μικρή κατσαρόλα με το υπόλοιπο ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά. Ανακατεύουμε μέσα το τυρί μέχρι να λιώσει.
Προσθέτουμε το μείγμα ντομάτας και τυριού στο ψημένο ρύζι και ανακατεύουμε.
Πληροφορίες
Κατάλληλο για ηλικία: από 9 μηνών Κατάλληλο για κατάψυξη: ΝΑΙ Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπτά
Γεωργία Τσιάππα, Κλινική Παιδιατρική Διαιτολόγος
https://www.paidiatros.com/neogennito-vrefos/syntages-vrefi/syntages-apo-9-minon/syntagi-rizoto-kokkini-kolokitha
VI-23062-NOVALAC-3/2023