Η ΣΙΤΙΣΗ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ

Τελικά πρέπει να δίνουμε νερό στα μωρά κάτω των έξι μηνών;

Calendar 07 Ιανουαρίου 2020

Μία απορία που έχουν αρκετοί νέοι γονείς.

Σύμφωνα, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η απάντηση είναι αρνητική. «Το 80% του μητρικού γάλακτος αποτελείται από νερό, με αποτέλεσμα κατά τον θηλασμό, το μωρό να προσλαμβάνει όλη την απαραίτητη ποσότητα νερού που χρειάζεται.» αναφέρεται στο επίσημο site του Οργανισμού.

Τι ισχύει για τα μωρού που πίνουν έτοιμο γάλα;

Αν μία μαμά δεν θηλάζει και το μωρό τρέφεται με γάλα φόρμουλας, ισχύει ακριβώς το ίδιο με ό,τι και παραπάνω. Η σύσταση και πάλι είναι τέτοια ώστε να εξασφαλίζει ότι το μωρό θα προσλαμβάνει όλη την απαραίτητη ποσότητα νερού που χρειάζεται.

Σύμφωνα με την παιδίατρο Catherine Pound η οποία μίλησε στο todaysparent.com, δίνοντας στο μωρό νερό με το μπιμπερό, επηρεάζεται το βάρος του.

Την άποψη αυτή επιβεβαιώνει και η διαιτολόγος Katie Zeratsky:

«Δεν πρέπει να δίνουμε νερό στα μωρά γιατί με αυτόν τρόπο έχουν έλλειψη σε βασικά θρεπτικά συστατικά, όπως πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα, υδατάνθρακες και λιπαρά. Το μητρικό γάλα αλλά και το γάλα φόρμουλας έχουν όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ένα μωρό για να αναπτυχθεί σωστά. Επιπλέον, τα μωρά μεγαλώνουν πολύ γρήγορα και η ενέργεια που χρειάζονται σε σχέση με αυτήν που χρειαζόμαστε εμείς, είναι πολύ περισσότερη.»

VI-90492-NOVALAC-1/2020

https://www.mothersblog.gr/paidi/diatrofi/story/85108/telika-prepei-na-dinoyme-nero-sta-mora-kato-ton-exi-minon

«Αυτές οι πληροφορίες προορίζονται για γενική πληροφόρηση και ενημέρωση του κοινού και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή ιατρού ή άλλου αρμόδιου επαγγελματία υγείας