Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Παιδικά θερμόμετρα. Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε

Calendar 07 Απριλίου 2014

Το πρώτο πράγμα που κάνουμε εμείς οι γονείς όταν το μωράκι μας ανεβάζει πυρετό είναι να δούμε την θερμοκρασία του.

 Κάτι βέβαια που γίνεται, με το θερμόμετρο.

Τα χρόνια έχουν περάσει από τότε που ήμασταν εμείς παιδιά, και η τεχνολογία έχει προχωρήσει αρκετά. Στο εμπόριο πια κυκλοφορούν πολλά είδη θερμομέτρων. Εμείς θα σας τα παρουσιάσουμε και θα σας αναφέρουμε ποια είναι τα υπέρ και τα κατά.

  • Ψηφιακό θερμόμετρο. Λειτουργεί με μπαταρία και μπορεί να τοποθετηθεί στις ίδιες περιοχές που τοποθετείται και το κλασικό. Μόλις ακούσετε το χαρακτηριστικό ήχο, μπορείτε να δείτε τη θερμοκρασία. Αυτό το θερμόμετρο έχει ένα μειονέκτημα κι έχει να κάνει με την μπαταρία. Σε περίπτωση που αυτή αρχίζει κι εξαντλείται, δεν δείχνει σωστή θερμοκρασία.
  • Θερμόμετρο αυτιού. Τοποθετείτε στην είσοδο του αυτιού και μέσω μίας υπέρυθρης ακτίνας, μετράει την θερμοκρασία του τυμπάνου. Το κατά του συγκεκριμένου θερμομέτρου, είναι ότι λόγω του κεριού που μπορεί να έχει μαζευτεί στο αυτάκι του παιδιού, το αποτέλεσμα ενδέχεται να μην είναι και τόσο αξιόπιστο.
  • Θερμόμετρο μετώπου. Εκπέμπει μία ακτίνα υπέρυθρης ακτινοβολίας και μετράει τη θερμοκρασία των αγγείων του δέρματος. Είναι δύσκολο στη χρήση του καθώς το παιδί θα πρέπει να μείνει ακίνητο μέχρι να δείξει το αποτέλεσμα. Πράγμα δύσκολο, ειδικά αν είναι μικρό σε ηλικία.
  • Θερμόμετρο-πιπίλα. Σε αυτό καταγράφεται η θερμοκρασία ενώ το παιδί σας πιπιλάει.
  • Το κλασικό θερμόμετρο υδραργύρου. Σε κάθε σπίτι υπάρχει κι είναι, σύμφωνα με τους ειδικούς, το πιο αξιόπιστο από όλα. Μπορεί να τοποθετηθεί στη μασχάλη, στο ορθό, στη βουβωνική περιοχή και στο στόμα. Αυτό βέβαια εξαρτάται από την ηλικία του παιδιού. Μέσα σε 2 λεπτά θα ξέρετε ποια είναι η ακριβής θερμοκρασία του. Ωστόσο τα θερμόμετρα υδραργύρου έχουν απαγορευτεί και δεν κυκλοφορούν πια στην αγορά.

 

 

 

Πηγή