Πράγματα που ανακαλύπτουν οι νέες μαμάδες τις πρώτες ώρες μετά τον τοκετό

Calendar 21 Οκτωβρίου 2020

Νιώθετε εξάντληση, σωματική και ψυχολογική, και δεν ξέρετε αν πρέπει να κοιμηθείτε ή απλά να καθίσετε και να κοιτάξετε αυτό το καταπληκτικό μωρό που μόλις γεννήσατε .

Παράλληλα όμως θα διαπιστώσετε ορισμένα περίεργα και αστεία πράγματα που πιθανώς δεν γνωρίζατε:

Η εμφάνιση του μωρού είναι περίεργη

Είναι γεμάτα ξερό αίμα, έχουν αστείο σχήμα αλλά είναι το μωρό σας και είναι απλά καταπληκτικό.

Οι πόνοι μετά τον τοκετό είναι έντονοι

Κάθε φορά που κινείστε ή θηλάζετε η μήτρα σας συστέλλεται και νοιώθετε ότι κάποιος σας μαχαιρώνει στην κοιλιά.

Σοκ με τα πρώτα κακά του μωρού

Είναι σκούρα, πολλά και μυρίζουν άσχημα. Οπλιστείτε με θάρρος την πρώτη φορά. Μετά απλά θα συνηθίσετε.

Θα έχετε αιμορραγία

Τα γνωστά λόχια. Θα έχετε εκκρίσεις που θα αποτελούνται από αίμα , βλέννα και ιστό από τη μήτρα, που θα διαρκέσουν 3- 4 ημέρες.

Δεν θα κοιμάστε

Αν δεν είχατε το μωρό δίπλα σας στο μαιευτήριο όλες τις ώρες, σίγουρα προλάβατε να κοιμηθείτε λίγο. Στο σπίτι τα πράγματα αλλάζουν και ο ύπνος για αρκετό καιρό θα φαντάζει πολυτέλεια.

Το μωρό θα κλαίει συχνά 

Το γεγονός ότι κλαίει δεν σημαίνει απαραίτητα ότι συμβαίνει κάτι κακό στο μωρό. Μπορεί να πεινάει, να είναι κουρασμένο, να έχει κολοικούς.

Η κοιλιά σας θυμίζει ζελέ

Μόλις γεννήσατε και το σώμα σας δεν έχει προλάβει να επανέλθει . Θέλει το χρόνο του γι' αυτό χαλαρώστε. Θα πρέπει να βρείτε τις ισορροπίες πρώτα με το μωρό και στη συνέχεια να ξεκινήσετε να προσέχετε τη διατροφή σας και να γυμνάζεστε. Συνήθως, συνιστάται η εβδομαδιαία απώλεια βάρους να κυμαίνεται μεταξύ του μισού και του 1 κιλού. Αν και πολλές γυναίκες χάνουν το επιπλέον βάρος με ακόμα ταχύτερους ρυθμούς. Όσο όμως το βάρος μειώνεται, η περαιτέρω απώλεια θα επιβραδύνεται, μέχρι που ο ρυθμός αυτής ενδέχεται να περιοριστεί ακόμα και στο ένα κιλό το μήνα.

 

 

VI-20448-NOVALAC-10/2020