Θηλασμός: 5 σημάδια που δείχνουν ότι το μωρό σας έχει χορτάσει

Calendar 17 Μαρτίου 2021

Οι νέες μητέρες ενώ εξοικειώνονται με το θηλασμό μπορεί συχνά να ανησυχούν για το αν το μωρό τους παίρνει αρκετό γάλα, ικανό να τα κρατήσει χορτάτα. Αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό καθώς κάθε μαμά θέλει το παιδί της να λαμβάνει τη σωστή ποσότητα τροφής. Ωστόσο με τον θηλασμό αυτό δεν είναι πάντοτε εύκολο να εξακριβωθεί.

Τα παρακάτω σημάδια θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε αν το μωρό σας έχει χορτάσει.

 

  1. Το μωράκι απομακρύνει το στόμα του από το στήθος

Αν το μωράκι σας απομακρύνει τη θηλή με τη γλώσσα του ή γυρνάει το κεφαλάκι του από το στήθος το πιθανότερο είναι ότι έχει χορτάσει.

  1. Αποσπάται εύκολα η προσοχή του

Σε περίπτωση που το μωρό αρχίσει να παίζει ή να κοιτάζει τριγύρω αντί να πίνει γάλα, τότε αυτό μπορεί να είναι ένδειξη ότι έχει χορτάσει.

  1. Το μωρό ξεκινά να κλαίει μόλις αρχίσει το τάισμα

Το κλάμα ή γενικότερα η γκρίνια και η ανησυχία με το που ξεκινήσει ο θηλασμός, είναι μία ακόμα ένδειξη ότι είναι χορτάτο.

  1. Επιβραδύνει την ένταση του θηλασμού

Το μωρό μπορεί να πίνει γάλα με πιο αργούς ρυθμούς ή να κάνει μεγάλες παύσεις. Αυτό μπορεί να δηλώνει ότι είναι χορτασμένο και ικανοποιημένο με την ποσότητα που έχει λάβει.

  1. Αποκοιμιέται ενώ θηλάζει

Μερικά μωρά όταν νιώσουν την κοιλίτσα τους γεμάτη αποκοιμούνται κατά τον θηλασμό. Καθώς το στομαχάκι τους είναι μικρό, μπορεί να γεμίσει μέσα σε πολύ λίγα λεπτά και να ξεκινήσει για αυτά η υπνηλία.

Πηγή:

https://parenting.firstcry.com/articles/signs-your-baby-is-full-and-getting-enough-milk/

 

VI-21122-NOVALAC-3/2021